Ostbaguette
Vissa smaker behöver inga krusiduller. En nygräddad baguette med ett generöst lager smält ost är en klassiker som aldrig gör en besviken. Perfekt när du vill ha något snabbt, mättande och riktigt gott – oavsett om det är till lunch, mellanmål eller som en del av en större måltid.
Serveringstips
För en extra smakupplevelse – värm baguetten lätt i ugnen så att osten blir härligt krämig och brödet får en extra krispig yta. Servera gärna med en kopp mustig tomatsoppa för en klassisk kombination eller toppa med lite färsk basilika och en nypa havssalt för en enkel men lyxig touch.
Kuriosa
Bröd och ost har varit en oslagbar kombination i århundraden och har sina rötter i flera matkulturer, från den franska croque monsieur till den italienska paninin. I Sverige har den enkla ostsmörgåsen länge varit en favorit, men i baguetteform får den en frasigare och ännu mer smakrik karaktär – perfekt att ta med på språng eller njuta av hemma.
Bufféer | Smörgåstårtor | Fisk & Skaldjur | Smörgåsar & Wraps | Tårtor | Catering Uppsala | Studentcatering